Gelozia

Gelozia. Un sentiment pe care toata lumea l-a simntit la un moment dat.

Putem spune ca gelozia este precum sentimentul unui copil mic de durere care nu suporta sa isi vada mama indepartandu-se de el. Exista trei tipuri de gelozie :

  • Gelozia reactiva are loc atunci cand partenerul chiar te-a inselat. Stii că a făcut asta si te simti nervos sau trist. Este valabil si cand il surprinzi ca se distrează prea mult cu un prieten nou.
  • Gelozia suspicioasa isi face aparitia cand partenerul incepe sa flirteze cu altcineva sau daca incepi sa nu mai ai incredere în ce spune. Atunci apar sentimentele de nesiguranta si de neincredere. 
  •   Si ultima este gelozia care provoaca halucinatii si care preia controlul atunci cand celelalte doua tipuri ating pragul obsesiei. Vei incepe sa te comporti irational si chiar fanatic – incepi sa-ti urmaresti partenerul sau sa devii violent atunci cand acesta admira, spre exemplu, o vedeta internationala, precum o actriţa de renume.

Femeile sunt mai geloase decat barbatii?

Nu. dar cu siguranta ele o arata. Femeile sunt mult mai curioase in ceea ce priveste o potentiala amenintare. Incearca tot felul de metode pentru a afla cat mai multe despre acea “amenintare”. Barbatii, in schimb, se afla intr-o stare de negare: „Prietenul meu pretindea ca nu este gelos“, povesteste „x”, „si era sincer. Dar, intr-o seara, i-am marturisit o aventura nesemnificativa, care se intamplase chiar in prima noastra saptamana de relatie, si dupa aceea a vomitat toata noaptea. «O criza de fiere», zice el!“. Barbatii raman multa vreme indiferenti apoi, in fata unei astfel de lovituri a realitatii, se prabusesc. La femei, cumva, este invers: ele sunt geloase dintr-o data, chiar daca nu se intampla nimic.

Cum reactioneaza femeile cind sunt geloase?

Te cauta la telefon frecvent:
Unele femei se justifica ca se simt mai bine doar daca stiu unde sunteti tot timpul, cind de fapt tot de vor este unde si cu cine esti. Vor suna la ore ciudate noaptea, cu scuza ca se gindeau la tine sau vor sa iti spuna ca te iubesc.
Izolarea:
Iubita posesiva te vrea, dar numai pe tine. Astfel va incerca sa te izoleze de altii. Va fi nemultumita cand veti merge impreuna cu alti prieteni la cina sau in vizita la familia ta. Va spune ca doar voi doi este indeajuns.
Inspectarea lucrurilor:
Femeia geloasa va cauta indicia ale infidelitatii printre lucrurile personale ale partenerului, va controla in portofel dupa numere de telefon, pe mobil dupa mesaje, pe calculator pentru email-uri, pe haine parfum de alta femeie, urme de fond de ten, ruj.
Va fi competitiva:
Deoarece persoanele geloase tind sa vada amenintari oriunde. Partenera poate parea distanta si nu prea vorbareata. Persoanele geloase sunt frecvent rusinate de sentimentele lor. Daca sapati adanc si insistati intreband ce nu este in regula aceasta va va spune ca poate nu ii place ca ati vorbit cu fosta sau ati stat toata seara cu prietenii si nu ati sunat-o. 
Limbajul trupului:
Femeia geloasa sta cu mainile incrucisate, sta in fata cand mergeti undeva si pare suparata. Trebuie sa o intrebi ce se intampla. Alt semn este ignorarea totala, se intoarce cu spatele la tine, vorbeste cu altcineva cand sunteti in oras, nu iri raspunde la telefon, nu iti vorbeste pe drumul spre casa, joaca cartea non-sex, iti poate da o palma, fugi!

Voi ce parere aveti despre gelozie ? Un like si un share ne-ar ajuta foarte mult.

Lasă un comentariu