Desenele animate nu doar pentru copii

Vestea ca Boomerang TV va suferi o schimbare pozitiva, acest lucru nu poate decât să ne incante pentru ca, cu toții am iubit desenele, iar acum se vor adauga mult mai multe seriale de urmărit impreuna cu întreaga familie.

 http://www.boomerang-tv.ro/ .

„Desenele sunt pentru copii” spun multi… Cat de mult se inseala…Televizorul nu imi place, se poate spune ca nu ma uit la televizor, insa cand ma uit, aleg canalele cu desene.

Mic fiind, desenele erau singurele care imi placeau si le vizionam cu foarte mare drag si un interes deosebit fata de ce „se va intampla” cu personaje de genul „Tom”, „Jerry” sau ce mistere va descoperi echipa de detectivi ai lui Scooby-Doo. Amuzante erau acele momente, in care treptat ne strangeam toata familia in fata televizorului. Povestea e interesanta pentru ca inca se mai intampla aceste lucruri, chiar daca…lumea desenelor animate a luat-o intr-o alta directie. Incepea cu sora mea care e un desen-addict (chiar si in prezent), apoi urmam eu sa ma alatur la scurt timp cu diverse dulciuri si ne petreceam dupa amiaza uitandu-ne la desene. Apoi, urma sa vina tata, in misiunea lui subtila de „recunoastere” sa vada ce facem prin casa si, uimitor, se oprea sa se uite la desenul ce rula indiferent ca afara avea munca. Era acea pauza de care avea nevoie. O pauza de la realitatea dura a vietii. Si bineinteles, ni se alatura si mama care venea sa ne stranga fie la masa, fie sa il „preia” pe tata. Logic ca nu reusea sa il desprinda din fata televizorului si, eventual, ramanea si ea sa se uite.

Asadar, astfel de momente ofera desenele animate, pentru noi, copii sau adolescentii, reprezinta o lume cu care ne-am obisnuit dar in care vrem sa traim, pentru parinti reprezint o lume de refulare, o lume unde ei pot sa scape.

Boomerang-TV

Desenele animate de pe Boomerang fac parte din seria desenelor vechi ce rulau o data pe Cartoon Network. Pana sa apara Boomerang, ma uitam pe Cartoon Network la desene precum: „Tom and Jerry”, „Johnny Bravo”, „Animaticii”, „Scooby-Doo, unde esti tu” , „Looney toons”, insa o data cu aparitia desenelor noi, desenele vechi au inceput sa dispara, asa ca…a aparut Boomerang tocmai pentru a pastra esenta desenelor. De ce zic esenta? Desenele care sunt acum noi aparute pe Cartoon Network sunt desene fara pic de haz, neinteligibile sau chiar ciudate cu mici exceptii (gen: „Sa-nceapa aventura” sau „Angelo e cel mai tare”), propun ca subiect eroi care se bat continuu si fac glume foarte prost plasate (exemple: „Uimitoarea lume a lui Gumball” – despre ce e vorba in desenul asta pana la urma?, sau „Unchiul bunic” – un cuvant: serios?), spre deosebire de desenele vechi care prezentau o lume cu totul aparte, ce te invita sa intri in ea, cu o animatie superba, glume care chiar te fac sa razi, fir narativ coerent (stiam despre ce este vorba in episodul respectiv) precum si o coloana sonora deosebita. Aceste desene vechi predomina acum pe Boomerang. De aceea este un post indragit de adultii care poate au crescut cu desene ce reamintesc de ele cat si pentru copiii perioadei respective.

„Tom si Jerry” este poate cel mai indragit desen animat atat de copii cat si de parinti. Fiind si unul din cele mai vechi desene aparute, subiectul este unul taboo: soarecele si pisica (aditional apare si cainele). Ei sunt inamici, rivali (pentru unele episoade in care se luptau – nu bateau- pentru atentia unei fete) sau chiar prieteni(unele episoade in care se aliaza impotriva unui inamic si mai aparte). Aceasta inocenta care este prezentata in desen si „razboiul” acesta continuu intre cele doua personaje, prin diverse metode si actiuni este poate ceea ce atrage adultul sa ramana blocat in fata televizorului. Pe langa „Tom si Jerry”, „Johnny Bravo” este, iarasi, un alt desen care aduce la suprafata prezentarea unei lumi care apartine unui personaj masculin tipic pentru acele vremuri (increzut, inteligenta redusa,crede ca i se cuvine tot) – fapt ce incanta adultii ei cunoscand acest tip de om.

Inchei prin a ma bucura ca vor schimba Boomerang Tv si sper sa fie pozitiva si sa atraga, in acelasi fel cum fac desenele vechi, orice persoana. Pana la urma… un desen e un desen, o lume fictiva unde poti fugi de la greutatile vietii pentru un moment scurt. De ce sa nu pastram o lume de genul?

Reclame

2 gânduri despre „Desenele animate nu doar pentru copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s