Minciuni,inselatorii

Buna dimineata ! Astazi alaturi de o cafeluta buna ne vom da cu parerea despre cuvantul “minciuna” sau inselatoriile spuse si facute de multe ori.
Un lucru e de stiut despre minciuna este ca adevarul e intotdeauna incorporat in minciuna.

Inselatoria are loc atunci cand cineva crede minciuna, inclusiv daca cel care minte crede propria minciuna. O minciuna poate exista foarte usor, chiar fara ajutorul inselatoriei, daca ascultatorul alege sa creada minciuna sau sa se lase inselat.
Minciuna si inselatoria afectează in mod spontan, sistemul imunitar. Omul din zilele noastre crede ca alianta cu minciuna este rentabila. Gaseste mai repede ceva de lucru, vinde mai usor un obiect, loveste mai puternic in vecin atunci cand spune neadevaruri despre el, arata bine in ochii lumii, etc. Insa de vreme ce minciuna a fost rostita, ea trebuie intretinuta. Iar ca sa nu pari un om cu doua fete, nu-i vei mai spune unuia adevarul, iar altuia minciuna, ci vei alege doar sa minti. Si asa se face ca minciuna ajunge sa fie zilnic prezenta.
Dar de fapt ce este cu adevarat minciuna? Ea este o afirmatie care este contrazisa de catre experienta, observatie sau bun simt; este oferita de mincinos in mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totala sau partiala a faptelor si a adevarului sau prin argumentarea selectiva, dar aparent semnificativa, a faptelor.
Vreau sa subliniez niste lucruri esentiale. Fiecare persoana de pe planeta a mintit macar o data in viata ei, minciunile sunt spuse in diferite cazuri pentru a te “scoate din belele” dar de cele mai multe ori minciunile se spun din adins pentru a te scoate in evidentă, fie in fata prieteniilor, fie in alte circumstante. Aproape in fiecare zi ne confruntam cu cate-o minciuna, ori de la un prieten, ori de la vanzatoarea magazinului de langa colt.
Sunt foarte rare cazurile, in care realizam cand acea persoana minte, pentru ca in majoritatea cazurilor nu ne putem da seama cand persoana respectiva minte(probabil datorita faptului ca se pricepe sau pentru ca avem incredere in ea). In prezent, minciuna a ajuns la un stadiu foarte inalt, iar asta este destul de deranjant.
Se zice ca minciuna are picioare scurte. Adica de cele mai multe ori iese adevarul la iveala. Cateodata minti pentru a menaja pe cineva, iti e teama de reactii… Dar cateodata minti pentru a apara sau a te apara, culmea, cu o poveste frumoasa.

Friedrich Wilhelm Nietzsche spunea : “Poti minti cu gura, dar cu expresia pe care o ai in acel moment se spune intotdeauna adevarul”

Voi ce părere aveti despre minciunile si inselatoriile adresate fara rost ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s