Afectivitatea barbatiilor

Bună ziua , astăzi alături de o cafelută îngăduitoare as vrea sa vorbim despre afectivitate, dar nu orice afectivitate, ci afectivitatea bărbatilor. Da ! Si noi suntem afectuosi, si noi aveam sentimente , si noi trecem prin unele momente grele :)).

Afectiunea ne împinge să mergem mai departe , cu alte cuvinte ne umple pentru a rezista greutătilor vieti. Fiecare dintre noi simt nevoia de a dărui afectiune si de a primi. O relatie formata din două persoane se caracterizează prin simplul schimb de sentimente dar , înaintând simtim o nevoie de apropiere fizică acea nevoie de a „detine” acea persoană. Barbatii sunt sensibili si sentimentali , dar isi ascund aceste defecte pentru a se proteja de ceilalti, dar primul rând de femeie. Să spuneam ca se îndrăgosteste de o persoana si vrea sa isi declare sentimentele fata de acea persoana , el riscă sa fie respins de persoana pe care o iubeste si are sentimente fata de ea , ceea ce duce numai la suferinta si înfrângere.
Bărbatii sunt mult mai vulnerabili decât lasa sa se credea atitudinea lor de dominatori. Prin asta ei ascunde petele negre de pe suflet. Majoritatea barbarilor sunt foarte sentimentali, sunt foarte afectati sau chiar distrusi dupa o ruptura afectivă, pentru o perioada lunga de timp.Adevarul este ca barbatii isi ascund emotiile si isi interzic sa-si exprime sentimentele. In momentul de fata ne aflam in fata efectelor negative , care-l obligă pe bărbat sa se arate insensibil, a împartasi sentimentele, emotiile , un bărbat risca a fi luat drept o fiintă slabă, care poate fi folosit foarte usor , deoarece i se cunosc emotiile. Se spune ca barbatii plang rar..desi sunt mai emotivi decat femeile, ei ..unora nu vor sa creada asta , altii nu vor sa recunoasca asta , dar dupa un studiu recent facut , barbatii sunt mult mai sensibili si emotivi fata de femei. Orice emotie, atat la barbati cat si la femei, daca este sincera, este „binevenita” asa ca, trebuie sa fim sinceri si sa ne exprimam asa cum suntem, nu doar asa cum am vrea sa fim vazuti doar ca sa „dea bine”,.. pentru ca am putea trece usor in extrema opusa a penibilului.. iar sa tot exersam un comportament negativ nu este o alegere buna. Aici intra si sacrificiile , poate renunta el la prieteni si familie pentru o femeie ? Cam greu acest subiect, pentru ca de cele mai multe ori baiatul isi asculta mama, daca ei ii place e bine, daca nu se mai gandeste, isi asculta prietenii, daca ei zic ca e frumoasa si de treaba, da, e ok, daca nu sta si se gandeste, oare chiar e potrivita? Ar trebui sa mai invete si barbatii sa puna piciorul in prag cand e vorba de lucrurile astea! Gata cu mama, tata, si prietenii! E vremea de ceva serios! Barbatii emotivi nu au succes deoarece sunt perceputi ca instabili si emotionali , incapabili de a face fata greutatilor fara a se lasa prada sentimentelor care nu pot accepta cu tarie de caracter un eventual esec .

Lasă un comentariu